Fietsgebied in Ackerdijkse Bos in Delft wordt uitgebreid

DEN HAAG - Goed nieuws voor fietsers: er komt een nieuwe fietsverbinding tussen de TU Delft en het recreatiegebied Ackerdijkse Bos. Naast een kilometer fietspad en twee kleine fietsbruggen, komt er een brug over de 35 meter brede Karitaatmolensloot aan de zuidrand van Delft. Dit moet de blikvanger in de omgeving worden.
Het ontwerp van de nieuwe brug is het resultaat van een wedstrijd onder studenten van de TU-Delft. Stephan Brandligt, bestuurder Recreatieschap Midden-Delfland en wethouder van de gemeente Delft is enthousiast:

'De verbinding is zowel voor de inwoners als voor de recreatieve gebruikers belangrijk, omdat het een verbeterde woonwerk-verbinding oplevert voor zowel de studenten en werknemers van de TU-Delft, Technopolis en de bezoekers van Art Centre Delft.'

Deze zomer al klaar

De aanleg van het nieuwe fietspad is al zichtbaar. Deze zomer kan de nieuwe verbinding al door de fietsers worden gebruikt. De brug, opgebouwd uit verschillende delen, zal in juli over de Karditaatmolensloot worden geplaatst, waarna het aansluitende asfaltwerk zal plaatsvinden. In september is een feestelijke opening.
Deel dit artikel: