Jozias van Aartsen: Toekomst vreugdevuren Scheveningen en Duindorp onzeker

© ANP
DEN HAAG - Burgemeester Jozias van Aartsen heeft twijfels over het voortzetten van de traditie van vreugdevuren in Den Haag. De vuren op Scheveningen en Duindorp zijn 'in de huidige situatie uit veiligheidsoogpunt onacceptabel', aldus Van Aartsen woensdag in een brief aan de gemeenteraad. Volgens de burgemeester zouden afspraken tussen de gemeente en organisatoren onvoldoende zijn nagekomen.
De gemeente Den Haag heeft er jaren geleden voor gekozen om de vreugdevuren op het strand toe te staan, om zo de overlast in de rest van de stad terug te dringen. Die aanpak was succesvol, zegt Van Aartsen in zijn brief. Maar door de felle strijd tussen de vuren op Scheveningen en Duindorp onstonden gevaarlijke situaties.
Van Aartsen schrijft onder meer over de bouwers die ongezekerd op de stapels staan. 'Mede hierdoor heb ik het noodzakelijk geacht om voor de afgelopen jaarwisseling strengere veiligheidsafspraken te maken met de organisatoren van de jaarwisseling.' Maar die afspraken zijn volgens de burgemeester onvoldoende nagekomen.