Eigenaar pizzeria op Scheveningen blijkt gezochte maffiabaas

De pizzeria in Scheveningen
De pizzeria in Scheveningen © Omroep West
DEN HAAG - De maffiabaas die eerder deze maand is opgepakt in Den Haag blijkt de eigenaar van Rocco's Pizzeria aan de Stevinstraat op Scheveningen. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa. Rocco Gasperoni werd al 15 jaar gezocht door de Italiaanse autoriteiten.
Kort geleden kwam hij op de internationale opsporingslijst te staan. Hij is een prominent lid van het Turijnse syndicaat Belfiore en wordt in Italië een 'supervoortvluchtige' genoemd. Op 12 mei heeft de Europese politieorganisatie Europol de
op Scheveningen.
De Italiaan runde daar samen met zijn vrouw al jaren een Italiaans restaurant; Rocco's Pizzeria. Gasperoni vluchtte in 2001 naar ons land. Hij is in Italië tot ruim 18 jaar cel veroordeeld voor drugssmokkel en bankfraude.

Buren zijn verbaasd

De arrestatie van pizzabakker Rocco komt voor de buurt als een totale verrassing. 'Het was een keurige man, altijd bezig in zijn zaak. Alleen het beste was goed genoeg,' zegt de groenteboer twee deuren verder. 'Zijn zaak zat altijd bomvol, als je niet had gereserveerd had je geen tafel', zegt de woninginrichter naast de pizzeria.
Gasperoni begon in 2008 een wijnhandel in de Stevinstraat. 'Dat liep niet zo best, dus twee jaar geleden ging hij pizza's bakken om af te halen. Dat ging zo goed dat hij al snel een restaurantgedeelte opende,' zegt de buurman. Zo'n acht maanden geleden verkocht Rocco de zaak en ging met pensioen.

Nieuwe eigenaar is Chinees
Volgens de buurt spraken Gasperoni en zijn vrouw amper Nederlands. 'Maar de buurt had hen in het hart gesloten, zo'n lieve man', vertelt een klant van de groenteboer. 'Hij is hier een nieuw leven begonnen en dat is hem ook gelukt. Jammer dat zijn verleden hem heeft achterhaald,' zucht de woninginrichter.
De meeste buren denken er zo over: 'Hij zal echt wel wat gedaan hebben, maar wij hebben er nooit iets van gemerkt. Ook niet van vreemd volk in de pizzeria.' Het restaurant is overgenomen door een Chinees. 'Die zal het niet makkelijk krijgen, nu bekend is dat het een maffiatent is. In deze buurt willen mensen daar niet mee geassocieerd worden', denkt een buurman.

Uitlevering onbekend

Het is onbekend of de pizzabakkende maffiabaas wordt uitgeleverd aan Italië of dat hij zijn straf in ons land gaat uitzitten.