Leiden Marathon: Hordes hardlopers en afgesloten wegen

LEIDEN - Wie dit weekeinde in Leiden moet zijn, kan beter rekening houden met hordes hardlopers en afgesloten wegen. De Leiden Marathon trekt dan door en rond de stad. Zaterdagavond is de 5 kilometer loop en zondag worden de overige afstanden gelopen.
» Volg de laatste ontwikkelingen in:
Het start- en finishgebied rond het stadhuis wordt afgesloten voor verkeer. De hardlopers kunnen in en rond het centrum voor vertraging zorgen. Verkeer moet rekening houden met afzettingen (zie kaartjes hierboven).
Het doorgaande verkeer wordt aangeraden via de ringwegen te rijden. Ook het openbaar vervoer rijdt niet altijd via de normale routes.

Starttijden verschillende afstanden

Zaterdagavond is de 5 kilometer loop. De lopers starten om 22.30 uur. Zondag gaan om 10.30 uur de lopers  van de halve en hele marathon van start. Om 12.30 uur zijn de kinderen aan de buurt voor een afstand van 2 kilometer bij de Kidsrun. De lopers van de 10 kilometer starten om 14.30 uur.
Aan de 26ste editie van de Leiden Marathon doen zo'n 15.000 hardlopers mee.

Liveblog

Op de site van Omroep West houden we je met een liveblog op de hoogte van dit gezellige en sportieve evenement.  Maandag  23 mei zendt Omroep West een samenvatting op tv uit. De uitzending begint om 17.00 uur en wordt elk uur herhaald.