Bijna weekend... 7 heerlijke tips voor een zaterdag en zondag om nooit te vergeten

REGIO - Nostalgisch brommeren door de Bollenstreek, een Haagse of Delftse picknick of op bezoek bij kunstenaars. Genoeg te doen dit weekend in onze mooie regio. Omroep West selecteert 7 tips om er samen gezellig op uit te gaan.
1. Ontdekkingswandeling door de duinen - Wassenaar 21 mei

De paden op, de duinen in! Tijdens de
ga je diep de duinen van Meijendel in. In het bosrijke binnenduin met z’n grote valleien leven merels, tjiftjafs, vinken, haviken en boomleeuweriken.  Vogelsoorten zoals de nachthaal, rietgors en de grasmus leven in het middenduin, waar je ook doorheen wandelt. Aanmelden moet
.

2. Open Atelierroute - Den Haag 21 en 22 mei

Fietsen of wandelen langs een bont gezelschap van kunstenaars in Benoordenhout? Dit weekend is de Open Atelierroute en openen veertig kunstenaars hun deuren om kunst te tonen, van beelden tot schilderijen en van abstract tot realistisch. Honger gekregen van al dat moois? Bij  ’t Benoordenhuis serveren ze kleine culinaire hapjes.

3. LIFF Summer Special - Leiden 19 t/m 21 mei

Tijd voor een voorproefje van het Leids Filmfestival! Het historische Pieterskerkplein is omgetoverd tot een openluchtbioscoop. De LIFF Summer Special start elke dag om 19.00 uur. De beste foodtrucks van de regio zijn er, en je kunt je tegoed doen aan vier speciale filmbiertjes. Alle films beginnen om 22.30 uur. Toegang is gratis.

4. Delftse Picknick - Delft 22 mei

Men neme: een kleedje en lekkere hapjes (zelf meenemen of van De Griekse Olijf). Op 22 mei kun je picknicken op de Schoemaker Plantage. Kom je ook lekker eten en spelen? Voor een kinderprogramma en livemuziek wordt gezorgd en het zonnetje is besteld (hopen we).

5. Picknicken in het Zuiderpark - Den Haag 22 mei

Picknick at het (Zuider)park. Met optredens, workshops en heel veel gezelligheid. Pannenkoeken roosteren boven het kampvuur of je eigen smoothie maken in de fruittuin van Stadslandbouw. Gewoon omdat het kan. Je kunt ook nog boerengolfen, een kikkerspeurtocht doen of je laten schmincken. En professor Knaagkever houdt spreekuur waar je je eigen vondsten van de kleinebeestjessafari kunt laten zien.

6. AteLIERRoute - De Lier 21 en 22 mei

Schilderkunst, keramiek, boetseerwerk, sieraden, foto’s, glaskunst, gedichten en meer… Dit weekend laten 21 kunstenaars hun werk zien. Tussen 11.00 tot 17.00 uur kun je in De Lier 11 locaties bezoeken met Kunst – met een hoofdletter. De Open AteLIER Route is bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars, maar de locaties zijn ook goed per auto bereikbaar.

7. Solextour - Noordwijkerhout 21 en 22 mei

Ga dit weekend op de nostalgische tour… op een solex uit 1964. Met een gids toer je dwars door de bollenvelden, de duinen en de kustlijn. Vertrek vanaf restaurant 'Langs Berg en Dal' zaterdag en zondag om 14.00 uur. Kosten € 39.95 pp. Reserveren kan hier.