Stadsspelen Den Haag: finalisten Segbroek bekend

DEN HAAG - Behalve de finalisten uit Scheveningen, zijn nu ook de finalisten die Segbroek gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van de Haagse Stadsspelen bekend. Één voetbalteam, één danscrew en twee basketbalteams mogen het tegen de finalisten uit de overige stadsdelen gaan opnemen.
Segbroek is, na Scheveningen, het tweede stadsdeel waar de voorrondes van de Haagse Stadsspelen hebben plaatsgevonden. Danny Erenstein - één van de organisatoren van de voorrondes in Segbroek - blikt tevreden terug op de tweedaagse voorrondes. 'Het waren twee hele leuke dagen', aldus de organisator.
Belangrijk aandachtspunt tijdens de voorrondes in Segbroek was dat zoveel mogelijk mensen uit het stadsdeel zich welkom zouden voelen. 'We hebben vooral gekeken hoe we het hele stadsdeel konden betrekken', aldus Erenstein. Hij lijkt tevreden over het behalen van dit doel: 'De opkomst was heel divers. Er deden veel jonge kinderen mee, maar ook oudere leeftijdscategorieën die via sportverenigingen deelnamen. Het was een wisselend publiek.'
Behalve over de opkomst, spreekt Erenstein ook zijn waardering uit over het praktische verloop van de voorrondes. 'Het was allemaal fijn geregeld. Zo was er water en fruit voor alle deelnemers. Daarnaast kregen alle vrijwilligers een lunchpakketje', zo licht hij toe.
Nadat ook de finalisten uit Centrum, Escamp, Haagse Hout, Laak, Loosduinen en Leidschenveen-Ypenburg bekend zijn geworden zullen alle finalisten het op 5 juni tegen elkaar opnemen tijdens de finale in het Kyocera Stadion. Hier zal bovendien - behalve op het gebied van sport - van alles te beleven zijn op cultureel, culinair en muzikaal gebied.
Ook kampioen? Laat het ons weten!