Mannen werken samen om portemonnee te stelen in Waddinxveen

WADDINXVEEN - Door slim samen te werken, lukt het twee mannen om de portemonnee van een medewerkster van een winkel in Waddinxveen te stelen. Vervolgens wordt er veel geld opgenomen met haar creditcard.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 mei. Meer zaken zijn
te vinden.
De vrouw is op maandag 31 augustus 2015 alleen aan het werk bij Bremmer Lederwaren aan de Promenade in Waddinxveen. Afzonderlijk van elkaar komen er twee mannen binnen die even rondkijken in de winkel. Eén van hen stelt een aantal vragen over een koffer, terwijl de andere man achter in de winkel staat.
De verkoopster krijgt een vervelend gevoel bij de mannen en gaat op een plek staan vanwaar ze ze allebei in de gaten kan houden. Na verloop van tijd lukt het één van de mannen om haar weg te lokken, zodat de ander kan toeslaan. Hij gaat een kantoortje in en vindt daar haar portemonnee. Als de buit binnen is, gaan de mannen vlak na elkaar weer weg.

2300 euro

De vrouw mist op het eerste gezicht niets. Haar portemonnee zat in haar tas en die staat er nog gewoon. Pas na werktijd ontdekt ze dat hij is gestolen en dan blokkeert ze haar passen. Helaas is er dan al 2300 euro opgenomen met haar creditcard. Omdat ze die niet vaak gebruikt, zit er een briefje met de pincode in haar portemonnee.
Er is geld opgenomen bij geldautomaten in Zoetermeer. Later wordt er in een winkel in Rijswijk afgerekend met de pas. De man die geld pint in Zoetermeer, is vermoedelijk één van de mannen die ook in de winkel is geweest.

Herkent u de mannen?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem