15-jarige jongen beroofd van telefoon door leeftijdsgenootjes in Zoetermeer

ZOETERMEER - Een 15-jarige jongen wordt in de Dorpsstraat in Zoetermeer beroofd van zijn telefoon. De daders zijn drie leeftijdsgenootjes. Twee van hen zijn al aangehouden, de derde wordt nog gezocht.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 mei. Meer zaken zijn hier te vinden.
Het slachtoffer loopt op donderdag 31 maart rond 19.00 uur samen met een vriend door de Dorpsstraat. Ze worden aangesproken door drie jongens die vragen hoe laat het is. De 15-jarige jongen pakt zijn telefoon, kijkt hoe laat het is en stopt de telefoon weer terug in zijn zak.
Dan komt één van de jongens op hem af. Hij geeft hem een klap tegen zijn hoofd en trekt hem mee een steegje in. Daar krijgt hij nog meer klappen en hij moet zijn telefoon afstaan. Het slachtoffer weigert dat, maar één van de jongens haalt de telefoon dan zelf uit zijn broekzak. Vervolgens gaan de drie er vandoor richting het Centrum voor Kunst en Cultuur.

Twee aanhoudingen

De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden. De derde wordt nog gezocht. Hij is licht getint, 14-15 jaar oud en 1.65 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, sprak met een accent en draagt een beugel. Hij droeg een donkere jas met een groene sjaal of capuchon en schoenen met witte zolen. Denkt u te weten wie het is of was u getuige van de straatroof, neem dan contact op met de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem