Ondergrondse parkeergarage Katwijk wint architectuurprijs Beste Gebouw van het Jaar 2016

KATWIJK - De ondergrondse parkeergarage in Katwijk aan Zee heeft de Nederlandse architectuurprijs Gebouw van het Jaar 2016 gewonnen. De winnaar is donderdag bekendgemaakt door de Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureau's (BNA).
Volgens de jury van de BNA is het grotendeels onzichtbare bouwwerk 'grensverleggend'. 'Het is niet alleen een excellent bouwwerk, maar laat ook zien hoe Nederland in de toekomst om moet gaan met de inrichting van onze kust.'

LEES OOK: Ondergrondse parkeergarage Katwijk maakt kans op titel Beste Gebouw van het Jaar 2016

In Katwijk is het dubbel feest, want de parkeergarage heeft ook de publieksprijs in de wacht gesleept. Voor de publieksprijs hebben 5.300 mensen hun stem uitgebracht.

Kustwerk Katwijk

De ondergrondse garage is onderdeel van Kustwerk Katwijk. De parkeergarage is aangelegd tussen de boulevard en een aangelegde dijk. Door het verbreden van de duinen in combinatie met de dijk en de parkeergarage voldoet de Katwijkse kustverdediging weer aan de wettelijke veiligheidsnormen. De parkeergarage werd begin vorig jaar geopend en is een ontwerp van Royal HaskoningDHV.
Deel dit artikel: