Omroep West start online muziekzender; Parkroad Café gaat nonstop

© Parkroad Cafe
DEN HAAG - Omroep West lanceert vrijdag een nieuwe radiozender: Parkroad Café 24/7. Het is een nonstop muziekzender, gemaakt door het team van Parkroad Café, dat elke vrijdagavond te horen is op Radio West.
'Het was tijd voor een zender met daarop alleen maar échte muziek die door liefhebbers de hele dag beluisterd kan worden', zegt bedenker Erik Kuijlaars. Hij maakte in eigen beheer een database met daarin alleen maar de beste muziek uit de hele wereld, en aandacht voor bands en artiesten uit onze regio.
'Dit nieuwe radiostation is een logisch vervolg op de vraag naar échte muziek voor liefhebbers', aldus hoofdredacteur Renzo Veenstra. 'Er is zoveel moois, maar het wordt op zo weinig zenders nog gedraaid. Parkroad Café voorziet in die behoefte, en het leuke is: er wordt niet gepraat, er is geen reclame. Alleen maar muziek.'

Live bands en artiesten

De zender komt voort uit het programma Parkroad Café, dat elke vrijdagavond op Radio West wordt uitgezonden. Vanuit de opnamestudio's van Erik Kuijlaars in Voorburg, treden live bands en artiesten op. Dat is zo'n succes, dat de makers dit soort muziek non-stop wilden uitzenden.
'Hoe je de muziek van Parkroad Café moet omschrijven?', vraagt Kuijlaars zich desgevraagd af. 'Het is echte muziek. Van artiesten met hart voor muziek. Het is niet oud of oubollig, maar soms wel stevig of met een scherp randje. We draaien Eric Clapton, maar ook Muse. En de Golden Earring maar ook Triggerfinger. Bands die ook regelmatig in de studio langskomen op vrijdagavond bij Radio West.'

Online luisteren

De nieuwe radiozender is online te beluisteren, via de app van Omroep West, via omroepwest.nl/parkroadcafe, via www.parkroadcafe.nl en via Tunein.com.