Vermoedelijke bandenprikker Westland uit voorarrest, maar wel met enkelband

Banden lekgeprikt in Monster
Banden lekgeprikt in Monster © Daniël van Dam
WESTLAND - De vermoedelijke 'Westlandse bandenprikker' komt begin volgende week vrij in afwachting van zijn rechtszaak. Dat laat het Openbaar Ministerie aan mediapartner WOS Media weten. De 19-jarige man uit 's-Gravenzande moet wel een enkelband dragen, krijgt een gebiedsverbod en verplicht contact met en toezicht door de reclassering.
De 's-Gravenzander werd begin deze maand aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van vernieling op grote schaal. Onduidelijk is nog of hij voor bijna alle 300 lekgestoken banden wordt vervolgd.
Zijn moeder maakte kort na de arrestatie al duidelijk dat haar zoon Quentin echt niet meer naar 's-Gravenzande terugkeert. 'Quentin zal nooit meer bij ons wonen. Dus de mensen die hem op willen zoeken, zullen hem bij ons niet vinden. Hopelijk worden we met rust gelaten', schreef zij op haar Facebookpagina.

'Hij heeft hulp nodig'

Volgens de moeder van Quentin is haar zoon psychisch in de war en heeft hij hulp nodig. Zijn vrienden hebben daar nooit iets van gemerkt: 'Hij is misschien een beetje autistisch, maar verder leek er niks mis met hem.' Ze weten wel dat hij bij een psycholoog onder behandeling was.