Meiden U14-1 van basketbalvereniging Leiderdorp winnen competitie én bekerfinale

De MU14-1 van Basketbalvereniging Leiderdorp
De MU14-1 van Basketbalvereniging Leiderdorp
LEIDERDORP - Niet alleen de competitie is gewonnen door de meiden uit U14-1 van Basketbalvereniging Leiderdorp, maar ook de Regio Bekerfinale van de 2e klasse Rayon West. Dubbel feest dus voor deze kampioenen uit Leiderdorp.
Volgens Cindy Schrama - de moeder van één van de speelsters - was het een spannend seizoen voor de meiden uit U14-1. 'Vooral de laatste twee wedstrijden van de competitie waren belangrijk. Deze hebben ze gewonnen', aldus Schrama. Het kampioenschap was hierna een feit.
Schrama is niet alleen moeder van één van de speelsters, maar ook een trouwe fan van het team. Zo trouw zelfs dat zij bij alle wedstrijden aanwezig was. Wat zij gedurende deze wedstrijden het allerleukst vond om te zien, was dat het team zo'n eenheid werd. 'Ze zijn echt samen gaan spelen. Aan het begin van het seizoen waren het nog allemaal losse spelers. Gedurende het seizoen zijn ze steeds beter samen gaan spelen', aldus Schrama.
De eer van het behaalde resultaat gaat volgens Schrama naar coach Wim Creyghton. Hij heeft volgens haar veel bereikt met het team. Zo heeft hij volgens Schrama - in dit eerste jaar dat de basketbalsters samen spelen - een eenheid van het team weten te vormen, waarbij hij het beste uit de speelsters heeft gehaald. Dit heeft geresulteerd in het winnen van zowel de competitie als de bekerfinale.
Ook kampioen? Geef je op!