Brievenbussen verdwijnen: CDA Den Haag in actie voor ouderen

Brievenbus
Brievenbus
DEN HAAG - De Haagse CDA-fractie maakt zich zorgen over het plan van PostNL om duizenden postbussen op straat weg te halen. 'Ouderen moeten straks honderden meters extra afleggen', aldus de partij. De komende jaren verdwijnen in Nederland 10.000 van de 19.000 brievenbussen.
'Juist de ouderen in onze stad maken nog veelvuldig gebruik van briefpost', zegt CDA-raadslid Michel Rogier. 'Veel ouderen zijn minder mobiel, gaan niet vaak op pad en zijn eenzaam. Juist zodat zij contact kunnen blijven houden met anderen is het zo belangrijk dat het voor ouderen makkelijk blijft om gebruik te maken van briefpost.'
Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de kwestie. Zo wil de partij weten hoeveel postbussen er in Den Haag verdwijnen en waar, en of de gemeente bereid is mee te denken over oplossingen. 'De gemeente zou bijvoorbeeld inzamelingsplekken bij buurthuizen of ouderencentra in wijken waar veel ouderen wonen, maar geen brievenbus in de buurt is, kunnen faciliteren', aldus het CDA.
Overigens liet de Haagse CDA-wethouder Karsten Klein eergisteren via Twitter nog weten wel enig begrip te hebben voor het besluit van PostNL.