FC Rijnvogels begint nacompetitie met verlies tegen ACV

FC Rijnvogels moet het doen zonder de deze week aan zijn ingescheurde meniscus geopereerde Pepijn Kooij (l)
FC Rijnvogels moet het doen zonder de deze week aan zijn ingescheurde meniscus geopereerde Pepijn Kooij (l) © OrangePictures
KATWIJK - De eerste wedstrijd van de tweeluik tegen ACV is zaterdag met 1-0 verloren door FC Rijnvogels. Danny Menting maakte in Assen het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij profiteerde van zwak verdedigen van de Katwijkers.
Als periodekampioen van de Hoofdklasse B speelt Rijnvogels nacompetitie. Met ACV strijdt de ploeg van trainer Hein van Heek om één plek in de Derde Divisie (nieuwe naam van Topklasse, red.) volgend seizoen.
De winnaar over twee wedstrijden promoveert. ACV (Hoofdklasse C) heeft aan een gelijkspel genoeg om te promoveren. Rijnvogels promoveert als met twee doelpunten verschil gewonnen wordt. Wint Rijnvogels met één doelpunt verschil, volgt een verlening. Uitdoelpunten tellen niet dubbel.
FC Lisse (tegenstander: Staphorst) en Noordwijk (tegenstander: ASWH) spelen volgende week pas hun eerste nacompetitiewedstrijd. Ook zij strijden voor een plek in de Derde Divisie volgend seizoen.