Jihadist uit Alphen aan den Rijn in gruwelijke nieuwe video IS

ALPHEN AAN DEN RIJN - Terreurgroep IS heeft een nieuwe video online gezet waarin Abu Hanifa al-Hollandi uit Alphen aan den Rijn de hoofdrol speelt. In januari zou hij zichzelf, onder meer volgens jihadonderzoeker Pieter van Ostaeyen, tijdens een zelfmoordaanslag in Jemen hebben opgeblazen.
In de video, die meer dan een kwartier duurt, roept Abu Hanifa al-Hollandi moslims op naar kalifaat te reizen en aanslagen te plegen. Hij richt zich daarbij specifiek op moslims in Nederland.

LEES OOK: 'Student uit Alphen vermoedelijk achter zelfmoordaanslag in Jemen'

Daarnaast executeert hij drie militairen in de video op gruwelijke wijze. Eén wordt onthoofd, de tweede doodgeschoten en bij de derde wordt een grote steen tegen het hoofd gegooid. Website GeenStijl heeft een verkorte versie van de video online gezet, waar de meest schokkende beelden uit zijn geknipt.

Studeren in Jemen

In februari interviewde het Leidsch Dagblad de vader van de jihadist, die door zijn ouders Mazen genoemd werd. De vader dacht dat zijn zoon naar Jemen was vertrokken om Arabisch te studeren. Toen hij begin dit jaar een foto van Mazen op het nieuws zag verschijnen naar aanleiding van de aanslagen, schrok hij.

LEES OOK: 'Moslimkinderen van 9, 10 jaar hebben al extreme ideeën; ze juichen aanslagen toe'

De gemeente, politie en andere instanties zouden Mazen al wel langer in de gaten hebben gehouden vanwege radicalisering.
Deel dit artikel: