West Wekker: Geslaagde Leiden Marathon en wie heeft een dweilmachine verloren?

WestWekker
WestWekker
DEN HAAG - Goedemorgen! De start van weer een nieuwe werkweek begint met een terugblik. Want ondanks het miezerige weer was het een geslaagde Leiden Marathon. En wie heeft een dweilmachine verloren, vraagt een wijkagent zich op Twitter af.

Robert Willemse heeft de 26ste editie van de Leiden Marathon gewonnen. Hij liep de 42 kilometer en 195 meter in een tijd 2.38,04. Tweede werd Geordie Klein en de derde plaats ging naar Maarten van Ommen. Eerder op de dag won de Hagenaar Khalid Choukoud de halve marathon. De atleet won in een tijd van 1.03,29 en verzekerde zich daarmee van het Europees kampioenschap in Amsterdam.
2. Dweilmachine verloren in Den Haag? Nu op te halen bij de politie
Wijkagent Gerard Mackay komt met een merkwaardige vraag op Twitter  Hij is op zoek naar de eigenaar van een dweilmachine. De dweilmachine werd aangetroffen aan de Boomsluiterskade in Den Haag.
3. Mogelijk zware regen tijdens spits maandagochtend
Het verkeer in Zuid-Holland heeft maandagochtend misschien last van hevige regenval. Stevige buien trekken vanaf zondagavond over het land. Plaatselijk kan er 60 millimeter neerslag vallen. Dat is net zoveel als normaal in de hele maand mei valt. Het is moeilijk aan te geven waar en wanneer de regen precies gaat vallen. Niet alleen de buien zelf kunnen dan voor veel problemen zorgen, maar ook het water op de weg. Volgens weerman Huub Mizee van Omroep West is dat wel het 'worst case scenario'. Het kan namelijk ook meevallen.
4. Zanger Jody Bernal uit Delft is vader geworden
De Delftse zanger Jody Bernal is vader geworden. Dat meldt de ster op Facebook. Dochter Olivia Theba is zaterdagochtend vroeg geboren en weegt 2764 gram. 'Ik ben de gelukkigste man op aarde', schrijft de Delftenaar. Voor Jody en zijn vrouw Melissa is het het eerste kindje. Het stel trouwde vorig jaar januari in Thailand. Bernal vroeg haar ten huwelijk in Central Park in New York.
Het weer
Met de regen van vandaag wordt het niet veel warmer dan zo'n 13.Vanavond en vannacht wordt het droger, maar er blijft nog bewolking.
Vanavond op TV West
In TV West Sport blikken we natuurlijk uitgebreid  terug op de Leiden Marathon. Te gast in de studio is Max Caldas - de bondscoach van de hockeyheren.

TV West Sport is vanavond vanaf 17.00 uur en op elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.