West Wekker: Dood miljoenen haantjes binnenkort voorkomen en feestje op de Alphense Julianabrug

© ANP
DEN HAAG - Goedemorgen! We zijn alweer halverwege de werkweek! Deze berichten moet je even lezen om je dag goed te starten.
1.

Mooi nieuws! Het Leidse biotechbedrijf In Ovo heeft een techniek ontwikkeld om het geslacht van kippeneieren te bepalen. Door dit snel en goedkoop te meten, kan worden voorkomen dat in Nederland jaarlijks 45 miljoen kuikens worden gedood.
2. Strengere controles voor foutparkerende truckers
Vrachtwagenchauffeurs op parkeerplaatsen langs snelwegen zorgen al jaren voor veel overlast. De parkeerplaatsen liggen vol zwerfafval en er ontstaan vaak onveilige situaties. Truckers verblijven soms dagenlang op parkeerplaatsen zonder voldoende (sanitaire) voorzieningen. Rijkswaterstaat en 11l gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag willen een eind maken aan de overlast.
3. Aanleg Oostelijke Randweg tussen De Lier en Naaldwijk start in 2018
De gemeente Westland start in 2018 met de aanleg van de Oostelijke Randweg tussen De Lier en Naaldwijk. Door de aanleg van de Oostelijke Randweg moet onder meer de verkeersdruk op De Lier worden verminderd.
4. 'Gevangene die hoogbejaarde gedetineerde in Zoetermeer doodstak deed ontsnappingspoging in Vught'
Hagenaar Johan R., die vorig jaar in de gevangenis in Zoetermeer een 82-jarige medegedetineerde doodstak, heeft geprobeerd uit de gevangenis in Vught te ontsnappen. Johan R. werd pas laat ontdekt.  
5. Uit de hand gelopen grap: openingsfeest Koningin Julianabrug in Alphen lijkt door te gaan
Na 14 maanden gaat de Koningin Julianabrug op 16 juni weer open voor het verkeer. En dat wordt hoogstwaarschijnlijk uitbundig op de brug gevierd door de Alphenaren.
Weer:
Vandaag schuiven veel wolkenvelden over onze regio, mogelijk valt er een spat regen. Later op de dag zijn er opklaringen. Het wordt 14 tot 16 graden.
Vanavond op TV West
On My Way is een vierdelige reallifeserie over het leven, de dromen en ambities van 4 jongvolwassenen. Sefanja (stylist), Marise (zangeres), Jose (comedian) en Guilermo (producer) zijn vrienden van elkaar. Zij werken samen, steunen elkaar en maken vooral véél plezier.

On My Way is vanavond vanaf 17.00 uur en elk heel uur daarna te zien. En natuurlijk zijn uitzendingen altijd terug te zien op onze website.