Wethouder Van Gelderen uit Leiden wint LHBT-emancipatieprijs

Uitreiking emancipatie- aanmoedigings- en vrijwilligersprijs
Uitreiking emancipatie- aanmoedigings- en vrijwilligersprijs © COC Leiden
LEIDEN - COC Leiden heeft de Henk van Putten LHBT-emancipatieprijs uitgereikt aan Roos van Gelderen. Als wethouder zet zij zich in op het gebied van emancipatie voor lesbiënnes, homo's, biseksuelen en transgenders.
Henk van Putten was een voorvechter van de emancipatie van de LHBT-gemeenschap. Zijn inzet voor de emancipatie van deze gemeenschap was volgens COC Leiden zo belangrijk dat de emancipatieprijs naar hem vernoemd is.
De emancipatieprijs is door COC Leiden in het leven geroepen om individuen en organisaties te bedanken voor hun inzet ten behoeve van de acceptatie van de LHBT-gemeenschap in Holland Rijnland, waaronder behalve de regio Leiden ook de Rijn-, Bollen- en Duinstreek vallen. De prijs wordt uitgereikt in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie.

Uitreiking Henk van Putten LHBT-emancipatieprijs

Wethouder Van Gelderen mocht de emancipatieprijs in ontvangst nemen. Ivo van Spronsen - bestuurslid van het COC - legt uit waarom de prijs naar de Leidse wethouder ging. 'Van Gelderen zet zich met hart en ziel in voor de emancipatie van de LHBT-gemeenschap, ze zet zich stevig in voor diversiteit. Ze is bovendien oprecht betrokken, dat zie je.'
Volgens Van Spronsen kunnen andere bestuurders een voorbeeld nemen aan de inzet van Van Spronsen. 'Van Gelder past het beleid vanuit de gemeente aan ten behoeve van de emancipatie van de LHBT-gemeenschap, bijvoorbeeld door diverse activiteiten voor deze gemeenschap te organiseren', aldus het COC-bestuurslid. Hier voegt hij aan toe dat de prijs niet alleen als dank wordt uitgereikt, maar ook om de inzet voor de emancipatie van de LHBT-gemeenschap te stimuleren.
Behalve Van Gelderen mochten ook Daphne van Dijl - begeleider bij Jong & Out van COC Leiden - en Isabel Hoving - Diversity Officer van de Universiteit Leiden - een prijs in ontvangst nemen. Van Dijl ontving de vrijwilligersprijs en Hoving ontving de aanmoedigingsprijs van het COC Leiden.
Ook kampioen? Geef je op!