Laatste week eindexamens: 'Iedereen is een afkijker'

LB: Flor, RB: Rachan, LO, Serena, RO: Kimskie, M: Sarah
LB: Flor, RB: Rachan, LO, Serena, RO: Kimskie, M: Sarah
DEN HAAG - De laatste loodjes! Onze examenvloggers kunnen het einde van de examens ruiken, maar de meesten moeten nog heel even. Rachan niet, die is al klaar en heeft goed geanalyseerd wat er allemaal om hem heen gebeurde. Hij onderscheidde vijf types.
De eerste op zijn lijst is 'De afkijker'. 'We zijn allemaal afkijkers', zegt Rachan. Hijzelf in ieder geval wel: 'Ik heb denk ik twee keer afgekeken deze examens, niet verder vertellen.' De tweede op zijn lijst is 'De snuiter'. De snuiter maakt vieze geluiden. Irritant volgens Rachan.
Nummer 3 is 'De geluidmaker'. Die maakt ook geluid, maar niet zo vies als de snuiter. De vierde: 'De paniekerige persoon'. Dat zijn volgens Rachan de personen die altijd stressen. En de laatste op zijn lijst is 'De misgunner'. Die gunt niemand iets.
Rachan vertelt het verhaal in geuren en kleuren:

De rest wel aan het werk

Kimskie moest wel aan de bak. Ze had Duits en moet nu wachten, wachten en nog eens wachten. ‘Ik vind het heel erg spannend’, zegt ze.
Sarah was maandag vrij. Dinsdag heeft ze biologie, maar zorgen maakt ze zich niet. 'Want ik ben best wel goed in biologie.' Bij Serena lijkt het wel feest. 'Alleen nog wiskunde A en dan ben ik klaar', zegt ze zichtbaar opgelucht. En bij Flor ís het feest. Ze is nu klaar en heeft kunstgeschiedenis goed gemaakt. Tijd voor feest!
» Omroep West volgt tijdens de eindexamens een aantal eindexamenkandidaten uit de regio. Iedere dag maken zij een vlog over hun ervaringen.