Free a Girl haalt 500.000 euro op tegen kinderprostitutie, Den Haag helpt met ruim 16.000 euro

Door het hele land laten mensen zich deze week 12 uur lang opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter © Stichting Free a Girl
DEN HAAG - De organisatie Free a Girl heeft met de actie 'Lock me up' 500.000 euro opgehaald. De organisatie zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te krijgen. Tijdens de vijfdaagse actie hebben deelnemers zich 12 uur lang vrijwillig laten opsluiten in kleine hokjes. Den Haag heeft ruim 16.000 euro opgehaald.
Verspreid over 25 restaurants door Nederland hebben meer dan 200 deelnemers zich laten
. De hokjes stonden symbool voor de bordeelhokjes waarin jonge meisjes worden gedwongen zich te prostitueren. Bij café UNO op de Grote Markt en bij café Luden op het Plein waren meerdere hokjes te vinden.
Joamy Tounkara, hoofd marketing en communicatie van Free a Girl is blij met de opbrengst, 'Vorig jaar heeft de actie ruim 4 ton opgeleverd, 5 ton was stiekem toch wel ons doel.'

Transithome

'Met het geld kunnen we de bevrijdingsteams financieren die de meisjes uit de bordelen halen. Ook gebruiken we een deel van het geld voor de financiering van een transithome, een eerste noodopvang tot de meisjes kunnen worden doorgeplaatst naar een opvanghuis', laat Tounkara weten.