Café Barlow: 'Marokkanen niet geweigerd om afkomst'

Café Barlow in Den Haag.
Café Barlow in Den Haag. © Eva de Reus
DEN HAAG - Café Barlow heeft de twee Marokkaanse Nederlanders die afgelopen zaterdagavond geweigerd zijn bij de deur niet weggestuurd vanwege hun afkomst. Dat zegt de manager. Eerder berichtte Omroep West dat twee Marokkaans/Nederlandse mannen afgelopen weekend zonder duidelijke reden geweigerd waren bij de deur van de Haagse bar. De mannen en hun vrienden kregen de indruk dat dit lag aan hun etnische achtergrond. De manager zegt dat de situatie anders ligt.
Volgens de manager stond voor de ingang zaterdagavond een man met zijn rugzak in het zicht van de portier. De portier vroeg of de persoon zijn rugzak af wilde doen en vroeg wat er in de tas zat. ‘Dat klinkt misschien wat overdreven maar veel gasten vinden het prettig te zien dat portiers de veiligheid van iedereen serieus nemen’, legt hij uit.  
De Haagse journalist Alexander Bakker (Telegraaf) was de bewuste avond op stap met de twee weggestuurde mannen. Hij stuurde een tweet over het feit dat zijn Marokkaanse vrienden waren geweigerd.
De manager stelt dat Bakker het gesprek tussen zijn vriend en de portier filmde. ‘De portier vroeg om te stoppen met filmen omdat hij dit niet prettig vond.’ Bij het gezelschap was ook een man die eerder gearresteerd is na het bedreigen van een portier. De portier vond de situatie merkwaardig en om andere gasten niet tot last te zijn werd het gesprek enkele meters verder voortgezet. ‘Het lijkt daar voor alle partijen naar tevredenheid te zijn afgerond’, meent de manager.
De tweet van Bakker heeft volgens de manager een waarheid gecreëerd die er niet is. Hij betreurt dat de situatie door anderen anders is opgevat. Hij zegt een kop koffie te gaan drinken met de man met de rugzak om het voorval te bespreken.