PVV stelt Kamervragen over omstreden stickers A12

Een lantaarnpaal langs de A12 met de bewuste regenboogsticker.
Een lantaarnpaal langs de A12 met de bewuste regenboogsticker. © Omroep West
DEN HAAG - De PVV in de Tweede Kamer heeft vragen gesteld aan minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) over de stickers op de lantaarnpalen langs de A12. Op die palen in de middenberm zitten sinds 2008, langs alle 137 kilometer die de weg lang is, zogeheten 'regenboog' stickers geplakt. Na kritiek toentertijd beloofde Rijkswaterstaat dat ze niet vervangen zouden worden, maar uit onderzoek van Omroep West blijkt dat nu toch te gebeuren. Dat kan de belastingbetaler ruim 120.000 euro kosten.
UPDATE:
Op alle 1650 lantaarnpalen langs de hele A12 - van Den Haag tot voorbij Arnhem- zijn in 2008 dergelijke stickers aangebracht. Volgens Rijkswaterstaat waren die bedoeld om iets te doen aan de 'landschappelijk rommelige aanblik' die de weg zou hebben.
Na alle ophef volgden kamervragen en beloofde toenmalig verkeersminister Camiel Eurlings dat de stickers niet zouden worden vervangen. Maar uit onderzoek van Omroep West blijkt dat nieuw geplaatste lantaarnpalen toch weer van zo'n sticker worden voorzien. Die kosten 75 euro per stuk.

Kosten: Opnieuw 120.000 euro

Wanneer op termijn alle lantaarnpalen langs de weg zouden worden vervangen, kost dat de belastingbetaler dus opnieuw ruim 120.000 euro.
Kamerlid Barry Madlener (PVV) heeft naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep West Kamervragen gesteld. Hij wil weten of het bericht klopt en vraagt zich af of minister Schultz dit geen verspilling van belastinggeld vindt. Als Schulz dat niet met hem eens is, wil hij weten waarom niet.