Lelijkste plek van Nederland in Zoetermeer op hippe t-shirts Vans, Mandelabrug gaat internationaal

Het shirt is onder andere in Londen gespot.
Het shirt is onder andere in Londen gespot. © Facebook
ZOETERMEER - De Zoetermeerse Mandelabrug, in 2012 nog verkozen tot één van de lelijkste plekken van Nederland, heeft een prominente plek op een shirt van het kledingmerk Vans. Het shirt is inmiddels door verschillende Zoetermeerders ook in het buitenland gespot.
In 2012 gaf Omroep West-verslaggever Jens van Pieterson de brug op bij het VPRO-programma 'De Slag Om Nederland'. Het programma zocht in een wedstrijd naar de lelijkste plek van het land. En met succes, want de geel-blauwe brug haalde de finale. En na de finale nam de gemeente maatregelen. Zo werd het stationsplein aan de kant van de wijk Rokkeveen helemaal opgeknapt en er werden bloembakken neergezet. Ook wordt onderzocht of de brug
.
De gemeente Zoetermeer is in ieder geval blij met het nieuws van het hippe t-shirt. 'Ik vind het heel leuk', zegt wethouder Marc Rosier van Stedelijke Ontwikkeling. 'De aandacht voor de plek is geweldig. Alhoewel het nog niet helemaal is zoals we het willen zien.' Of de wethouder binnenkort zelf in het shirt te zien is, wil hij in het midden laten.