Bewoonster Leuvensestraat Den Haag staat oog in oog met inbreker in slaapkamer

DEN HAAG - ‘Op een gegeven moment ging de deur van mijn slaapkamer open en kwam er iemand binnen met een zaklantaarn.’ Terwijl een 68-jarige vrouw uit Den Haag ligt te slapen, weet een inbreker haar huis binnen te komen. Ze gaat achter hem aan en raakt daarbij flink gewond.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 24 mei. Meer zaken zijn
te vinden.
Het slachtoffer woont aan de Leuvensestraat in de wijk Belgisch Park in Den Haag. In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei is ze bij toeval alleen thuis. Rond 03.40 uur ligt ze te slapen als ze wakker wordt van wat gerommel. Omdat ze uit een diepe slaap komt, kan ze niet plaatsen waar dat vandaan komt.
Plotseling gaat de deur open en komt er iemand binnen met een zaklantaarn. ‘Toen dacht ik: daar is iemand die iets zoekt. Maar dat kan niet, ik ben alleen thuis. Dat moet een inbreker zijn’, zegt het slachtoffer in Team West. De vrouw springt uit bed en gaat op de inbreker af. Ze rennen de trap af en de man vlucht door het raam van de keukendeur, dat hij met een grote steen heeft ingegooid.

Botsing met het glas

‘Ik wist niet dat het raam stuk was. Ik liep achter hem aan en wilde hem pakken. Ik ging met mijn hand door de ruit en toen ben ik met mijn hoofd tegen het glas aan gekomen. Toen bloedde het meteen enorm. Ik realiseerde me wel dat ik ernstig gewond was. Ik heb tegen de politie geroepen: ik ben al zo oud en nu ben ik gewond, nu word ik vast heel lelijk.’
Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht en daar zijn 19 hechtingen nodig om de snee in haar hoofd dicht te maken. Ook is ze gewond geraakt aan haar hand. De impact is groot. ‘We moeten nu wel maatregelen nemen. Extra beveiliging en lampen die aan en uit gaan. Vreselijk, maar het kan niet anders’, besluit het slachtoffer.

Buurtbewoner ziet mogelijke inbreker

Rond 03.25 uur, kort voor de inbraak, ziet een buurtbewoner iemand lopen die hij niet kent en hij spreekt hem aan. Vlak na de inbraak ziet hij dezelfde man weer door de straat lopen. Het is niet zeker of die man ook daadwerkelijk de inbreker is, maar de politie geeft wel zijn signalement , in de hoop dat het iemand iets zegt.
Het gaat om een licht getinte man van zo'n 20 tot 25 jaar oud en 1.85 meter lang. Hij heeft een tenger postuur, een smal gezicht en dun kort krullend haar. Hij droeg een zwarte donsjas met capuchon, een grijze joggingbroek en lichtkleurige sportschoenen. Het is goed mogelijk dat hij zelf ook gewond is geraakt bij zijn vlucht door het kapotte raam.

Specifieke getuigen

De politie is op zoek naar twee specifieke getuigen. Toen de buurtbewoner de mogelijke inbreker rond 03.25 uur zag, liepen er een kale man en een vrouw met een hond door de Gentsestraat richting de Doorniksestraat. Met deze twee personen wil de politie graag spreken. Daarnaast is alle informatie over de inbraak welkom bij de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem