Bijna miljoen euro subsidie voor theater Castellum in Alphen aan den Rijn

© John van der Tol
ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen gaat 975.000 euro toekennen aan Theater Castellum om het negatieve eigen vermogen weg te poetsen en het nodige achterstallige onderhoud uit te laten voeren. Dat meldt mediapartner Studio Alphen.
Het negatieve eigen vermogen van het theater aan het Rijnplein in Alphen aan den Rijn liep in 2015 op van ongeveer 500.000 euro naar circa 700.000 euro. Na tien jaar openstelling is Theater Castellum gedeeltelijk toe aan onderhoud. Zo zijn de stoelen in de bioscoop aan vervanging toe.
De gemeente Alphen is de enige aandeelhouder van Theater Castellum BV. Castellums interim-directeur Leo Pot heeft tot 1 juli de tijd om een nieuw businessplan op te stellen. 'Wij laten het theater niet vallen. Dat blijft behouden. Dat wil Alphen, dat willen wij', zegt wethouder Kees van Velzen (CDA), die cultuur in zijn portefeuille heeft.

Extra geld toekennen

Als uit het businessplan blijkt dat er structureel extra geld nodig is om Theater Castellum draaiende te houden, staat het college van burgemeester en wethouders er niet onwelwillend tegenover om dit extra geld toe te kennen. 'We houden wat we hebben, maar willen ook uitbouwen in wat mogelijk is', voegt financieel-wethouder Michel du Chatinier (ChristenUnie) daar aan toe.