Paardensportcentrum De Dijkgraaf niet naar Papedijk 's-Gravenzande

Archieffoto
Archieffoto
'S-GRAVENZANDE - Paardensportcentrum De Dijkgraaf mag zich niet vestigen op een locatie aan de Papedijk in 's-Gravenzande. Een kleine meerderheid van de Westlandse gemeenteraad stemde dinsdagavond tegen de motie om - ondanks de milieuregels van de provincie - vestiging op die plek mogelijk te maken.
Wethouder Peter Ouwendijk was heel stellig in zijn verzet tegen de motie, meldt
. Het is volgens hem echt niet mogelijk een vergunning af te geven. Volgens Ouwendijk is het verschil tussen wat is toegestaan en de te verwachten stikstofneerslag veel te groot om een eventuele ontheffing tot een haalbare kaart te maken.
De Dijkgraaf had een tijdelijke vergunning van vijf jaar voor een locatie aan Plaats Langeveld in Monster, maar die vergunning liep in de zomer van vorig jaar af. Enkele omwonenden hielden de gemeente aan de toezegging dat er geen verlenging zou komen.

Overnemen bestaande manege

Op 11 mei zou de gemeente ontruiming van het centrum afdwingen, maar De Dijkgraaf is in beroep gegaan bij de voorzieningenrechter. Volgens de wethouder is het overnemen van een bestaande manege 'zo ongeveer de enige mogelijkheid' om binnen de gemeente Westland een andere locatie te vinden.