Zwammerdam krijgt eindelijk langgekoesterd dorpshuis

ZWAMMERDAM - Zwammerdam ziet een langgekoesterde wens eindelijk in vervulling gaan. Het dorp in de gemeente Alphen aan den Rijn krijgt een nieuw dorpshuis. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de bouw van het nieuwe multifunctionele centrum. De gemeenteraad moet nog wel instemmen met het voorstel van wethouder Kees van Velzen (CDA).

Dat Zwammerdam een multifunctioneel centrum zou krijgen, stond al langer vast. Maar eenvoudig was het niet. 'Na lang lobbyen en plannen maken kunnen we eindelijk realiseren wat we in onze gedachten hadden', zegt Hans 't Hart van Belangenvereniging Zwammerdam. 'Dit is de eerste stap naar een grotere leefbaarheid in het dorp.'

Het nieuwe pand wordt gebouwd naast het huidige clubhuis van voetbalvereniging Zwammerdam aan de Spoorlaan. De kantine van de voetbalclub zal verdwijnen en de voetballers nemen hun intrek in het nieuwe dorpshuis. Ook komt er nieuwbouw in het dorpshuis voor de Oranje Nassauschool, een gymzaal, een kinderopvang en de brandweer.


LEES OOK: Kaartverkoop jubileumconcert Jostiband donderdagavond van start
Meer over dit onderwerp:
ZWAMMERDAM DORPSHUIS KEES VAN VELZEN
Deel dit artikel: