Dode bij steigerongeluk in Rijnstraat Den Haag is voorbijganger

DEN HAAG - In de Rijnstraat bij Den Haag Centraal Station is donderdagochtend een dodelijk ongeluk gebeurd. Een voorbijganger kreeg delen van een uit elkaar gevallen steiger op zich. Dat vertelt de politie. De Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht.
Bouwvakkers waren donderdagochtend bezig met hijswerkzaamheden bij het voormalig ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Een object dat naar boven werd gehesen raakte los en viel op een steiger. Vervolgens viel deze steiger in delen uit elkaar, met fatale afloop.  
Veel mensen waren getuigen van het ongeluk. Onder anderen ook reizigers die in de tram zaten. Er is daarom slachtofferhulp ingeschakeld. Een voorbijganger die het zag gebeuren staat nog steeds te trillen op zijn benen, vertelt hij aan Omroep West-verslaggever Jasper van der Burg.

'Ik zie ook delen van een steiger op de grond liggen', vertelt Van der Burg. 'Ook valt het op dat er weinig actie meer is vanuit de hulpdiensten, die massaal aanwezig zijn.' Boven het ongeluk vliegt een politiehelikopter,' waarschijnlijk om foto's te nemen van de plek van het ongeluk.'Trams rijden door het ongeluk