Tramverkeer Den Haag CS nog uren plat, angst voor nog meer vallende steigerdelen

Dode bij omvallen steiger Rijnstraat
Dode bij omvallen steiger Rijnstraat © Rachel Voorbij
DEN HAAG - Trams die van en naar Den Haag Centraal rijden en stoppen op de halte Station Beneden, rijden donderdag voorlopig niet. De politie is nog druk bezig met de identificatie van het slachtoffer van het ongeluk in de Rijnstraat. Omdat er angst is voor nog meer vallende steigerdelen, wil de politie eerst het gebied veiligstellen. Dat kan nog uren duren.
UPDATE:14.45 uur:

Een voorbijganger kreeg donderdagochtend delen van een uit elkaar gevallen steiger op zich,
. Veel mensen waren getuigen van het ongeluk.
Al snel ontstond chaos in en rondom het station, nadat al het tramverkeer werd stilgelegd. Volgens een woordvoerder van de politie blijft dat voorlopig ook zo. 'We zijn nog druk bezig met de identificatie', zegt de politie. 'Het slachtoffer wordt zo spoedig mogelijk weggehaald, maar het sein veilig is rondom de plek nog niet gegeven.'

Stremming

Tram 1, 9, 15, 16 en 17 rijden vanwege het ongeluk om in het centrum Den Haag. De treinen tussen Den Haag CS en Hollands Spoor, die veel reizigers als alternatief gebruiken, zijn daardoor erg druk. De HTM adviseert reizigers die richting Hollands Spoor willen om bus 18 te nemen. Ook bus 22 of 24 naar Centrum of Buitenhof zijn opties.