Na fataal ongeluk: Gebied Rijnstraat in Den Haag vrijgegeven

Dode bij ongeluk Rijnstraat
Dode bij ongeluk Rijnstraat © Regio15
DEN HAAG - Het gebied bij Centraal Station in Den Haag waar donderdagmorgen het fatale steigerongeluk gebeurde, is veilig verklaard door de politie. Het gebied was afgesloten omdat er kans was dat er nog meer steigerdelen naar beneden zouden vallen. Trams konden daarom niet bij de halte Centraal Station komen en moesten omrijden.
Een voorbijganger kreeg donderdagochtend
op zich, nadat een kraan zijn lading verloor. De persoon overleed ter plekke. Veel mensen waren getuige van het ongeluk.
Na het veilig verklaren van het gebied, is het lichaam van het slachtoffer door een begrafenisondernemer weggehaald. De brandweer heeft het wegdek gereinigd en de afzettingen worden weggehaald.
Hoewel de politie het gebied heeft vrijgegeven, is de HTM hiervan nog niet op de hoogte gesteld, laat een woordvoerder van de trammaatschappij weten. Het is op dit moment (13.30 uur) nog niet bekend wanneer de trams weer gaan rijden. Als de trams weer gaan rijden zal het nog enige tijd duren voordat ze volgens dienstregeling rijden, aldus de woordvoerder van de HTM.