Neergeschoten verdachte Weesperstraat nog in ziekenhuis, agent niet meer

DEN HAAG - De verdachte die woensdagmiddag werd neergeschoten door agenten in een huis aan de Weesperstraat Den Haag, ligt nog in het ziekenhuis. Dat laat de politie weten. Een agent die bij het incident gewond raakte, heeft het ziekenhuis weer verlaten.
Woensdagmiddag werden twee agenten gestoken door de 27-jarige bewoner van het huis in de wijk Rustenburg. De politiemensen waren afgekomen op een melding dat er in het huis iemand werd bedreigd. De 27-jarige man zou daarbij een mes hebben gebruikt en zou zich zeer agressief hebben gedragen.

Gezien de omstandigheden gingen de agenten met een zogeheten 'schildprocedure' naar binnen, om de man aan te houden. Tijdens het incident raakten twee agenten gewond doordat zij werden gestoken door de verdachte.

Aanleiding onduidelijk


Op een gegeven moment liep het zo uit de hand, dat een agent zich genoodzaakt voelde te schieten op de 27-jarige man. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Ook één van de agenten moest daar naartoe. De andere gewond geraakte agent is aan het politiebureau behandeld.

De politie kan nog niet zeggen wat de aanleiding is van het incident. De recherche onderzoekt de bedreiging en het steken van de verdachte. De rijksrecherche bekijkt of de agent zijn dientswapen terecht heeft gebruikt. Dat is een standaardprocedure.
Deel dit artikel: