7e team van biljartvereniging De Kuip uit Noordwijk kampioen

Het zevende team van biljartvereniging De Kuip
Het zevende team van biljartvereniging De Kuip
NOORDWIJK - De vier mannen uit het zevende team van biljartvereniging De Kuip uit Noordwijk zijn niet alleen teamgenoten, maar ook dorpsgenoten en vrienden van elkaar. Sinds kort mogen zij zich kampioen noemen, want zij behaalden de meeste punten in hun competitie in de klasse Libre.
Volgens Harry Caspers, één van de vier biljartkampioenen, is het geheim achter dit kampioenschap de goede verhouding tussen te teamgenoten. Caspers: 'We zijn een vriendenteam en we hebben onderling een enorme klik.'
Dankzij deze klik zijn de biljarters uit Noordwijk volgens Caspers extra gemotiveerd om goed te spelen. 'Omdat we als vrienden samen spelen vinden we het allemaal belangrijk dat de andere spelers niet teleurgesteld worden', licht Caspers toe. Hij vervolgt dat rust en kwaliteit in zijn spel naar boven komen doordat hij het leuk vindt om met zijn vrienden te biljarten.
Het afgelopen seizoen hebben de mannen van De Kuip 26 wedstrijden gespeeld. Per wedstrijd konden zij hierbij maximaal 40 punten halen. Doordat het team dit seizoen veel punten won, waren er tijdens de laatste wedstrijd nog maar 18 punten nodig om kampioen te worden. Dit lukte de biljarters en dus kon niemand hen het kampioenschap nog afnemen.
Ook kampioen? Geef je op!