Deelnemers Rolstoelvierdaagse Zoetermeer genieten met volle teugen

ZOETERMEER - Veel blije gezichten donderdagavond bij de laatste etappe van de 10e Rolstoelvierdaagse in Zoetermeer. Het evenement begon in 2007 bij verzorgingshuis De Morgenster met 15 deelnemers en is inmiddels uitgegroeid naar een evenement met ruim 350 deelnemers door heel Zoetermeer.
Het begon in 2007 bij Piet Sinke: 'Het begon toen mijn moeder werd opgenomen in De Morgenster. Het viel me op dat veel mensen nauwelijks buiten kwamen, dus toen de manager vroeg of ik nog een leuk idee had, was het idee snel geboren'. Dat het evenement zo groot zou worden, had Piet niet durven dromen.
Voor veel mensen is het een unieke kans om eindelijk weer eens in de buitenlucht te komen. Veel van hen komen hooguit een paar keer per jaar buiten en de rolstoelvierdaagse is dus bij uitstek geschikt om de mensen naar buiten te krijgen. Zij genieten dan ook met volle teugen van de gezelligheid en de muziek die door het stadshart van Zoetermeer klinkt.

Hoog bezoek

Tijdens de laatste dag van de rolstoelvierdaagse is burgemeester Charlie Aptroot inmiddels een vertrouwd gezicht. Hij schudt alle deelnemers en begeleiders de hand en maakt met hen een praatje: 'Ik kom extra vroeg hier naartoe om iedereen te begroeten. Het wordt ontzettend gewaardeerd en ik vind het geweldig om een hele kleine bijdrage te kunnen leveren'.
'Als je eenmaal een keer mee hebt gedaan, dan ben je verslaafd', zegt activiteitenbegeleidster Sandra van der Geer. Zij stond aan de wieg van de vierdaagse en coördineert alles vanuit verzorgingshuis De Morgenster, waar het in 2007 allemaal is begonnen. En volgend jaar? 'We gaan ervoor dat we dan weer een rolstoelvierdaagse hebben', besluit ze.