20 jaar cel geëist in cold case moordzaak uit 1993

Archieffoto
Afzetting politielint
WATERINGEN - De officier van justitie in Rotterdam heeft vrijdag 20 jaar cel geeïst tegen een 47-jarige man uit Wateringen, die verdacht wordt van twee moorden in het Rotterdamse Kralingse Bos in 1993.
. In hetzelfde jaar werd ook nog bij een andere man in Soest geprobeerd zijn auto met geweld af te nemen. Destijds leidde de zaak niet tot een oplossing, maar een paar jaar geleden werd het onderzoek opgepakt door het cold case-team van de politie-eenheid Rotterdam.
Vorig jaar werd de man uit Wateringen aangehouden. Aanvankelijk legde hij bekennende verklaringen af over de Kralingse Bos-moorden. Hij kwam zelf met informatie over de zaak in Soest. Daar werd in mei 1993, nog voor de voorvallen in het Kralingse Bos, een man met een kruisboog beschoten. Hij overleefde het incident.

'Niets mee te maken'

Vrijdag bij de behandeling van de zaak zei de 47-jarige man niets met de zaken te maken te hebben. Ook zei hij zware druk te hebben ervaren. De officier bleef bij de bewezenverklaring. De eerdere verklaringen van de man waarin hij bekende, worden ondersteund door ander bewijsmateriaal, waaronder de DNA-sporen in één van de zaken. Voor de poging tot moord en beroving in het Kralingse Bos in augustus 1993 vroeg het OM vrijspraak. In die zaak is te weinig bewijs.
De rechter doet waarschijnlijk op 10 juni uitspraak.