Voetbal: Heren 4 van TAC'90 uit Den Haag voor tweede jaar op rij kampioen

Het vierde elftal van TAC '90
Het vierde elftal van TAC '90 © TAC '90
DEN HAAG - De heren uit het vierde elftal van TAC '90 uit Den Haag trainen al jaren samen om steeds beter te worden. Dit seizoen werden zij voor het tweede jaar op rij kampioen.
Een hecht team vormt het vierde elftal van TAC '90 volgens Jasvant Narain. Behalve als leider maakt hij zich ook als speler sterk voor dit team. Hij legt uit dat veel van de jongens uit dit vierde elftal familie van elkaar zijn en wanneer dit niet het geval is, dan zijn het volgens hem wel vrienden.
'Acht van hen spelen al sinds 1999 samen', zegt Narain over de samenstelling van het team. Hier voegt hij aan toe dat het vierde elftal in 2007 begon met 13 spelers, waar steeds meer spelers bij kwamen. Narain: 'Inmiddels zitten er twintig spelers in dit team, terwijl er maar zestien op het wedstrijdformulier ingevuld kunnen worden.' De spelers zijn volgens hem echter allemaal hard nodig geweest, doordat een aantal spelers met blessures te maken kreeg.
Ondanks de blessures zijn de spelers volgens Narain door hard te trainen steeds beter geworden. Zij hebben hierbij duidelijke doelen gesteld, zoals het ontwikkelen van het spel en het systeem van het team. 'Door jarenlang te bouwen staat dit team nu als een huis. Er is een goede taakverdeling, iedereen kent z'n rol', aldus de elftalleider. Hiermee hebben de jongens uit het vierde elftal het dit seizoen voor het tweede jaar op rij - letterlijk en figuurlijk - tot het kampioenschap geschopt.
Ook kampioen? Meld je aan!