Avondvierdaagsen in regio gaan ondanks slecht weer 'gewoon' door

Charlie Aptroot opent de avondvierdaagse Zoetermeer.
Charlie Aptroot opent de avondvierdaagse Zoetermeer. © Dennis Kranenburg
REGIO - De avondvierdaagsen in Den Haag, Zoetermeer, Pijnacker en Poeldijk gaan maandagavond 'gewoon' door. Op verschillende plekken in het land is het wandelevenement afgelast vanwege verwacht noodweer. 'We blijven het in de gaten houden, maar zoals het er nu naar uitziet, gaat het door', zegt de organisator van de Haagse vierdaagsen.
Het KNMI heeft maandag voor Zuid-Holland code geel afgegeven in verband met zware onweersbuien die vanuit het oosten over het land trekken. In het oosten en midden van het land geldt code oranje. Deze betekent: wees voorbereid. In onder meer Utrecht, Ermelo en Soest is daarom de wandeltocht afgelast.


'Wij denken dat de regen erlangs trekt', laat een organisator van de Zoetermeerse vierdaagse weten. Honderden kinderen hebben zich maandagavond verzameld bij de startplek.


Beetje regen
Ook in Pijnacker, Poeldijk en Den Haag zien de organisatoren geen reden om het evenement niet door te laten gaan. Een organisator van de wandeltocht in Pijnacker: 'Een beetje regen is niet erg. Pas bij noodweer is het risico te groot.'