Voormalig TV West-presentator doet recordpoging tongzoenen: 'Zelfs op de wc ging het door'

Jeroen en Demi aan het tongzoenen tijdens de opnames.
Jeroen en Demi aan het tongzoenen tijdens de opnames. © De Recordshow
DEN HAAG - Een paar jaar geleden maakten drie jongens heel wat tongen los met hun programma 'De leukste school' op TV West. Hetzelfde drietal doet nu opnieuw van zich spreken met hun eigen YouTube-kanaal. Presentator Jeroen Holtrop (25) lijkt daarin de participerende journalistiek niet te schuwen en deed een recordpoging tongzoenen... met een wildvreemde jongedame.
'We hebben
, genaamd De Recordshow', vertelt Holtrop. 'Daarin proberen we iedere week een bizar, grappig of leuk wereldrecord te verbreken, iets wat je altijd al eens hebt willen proberen.' Samen met zijn twee vrienden Brandon en Tim bladerde hij door het Guinness Book of Records, toen ze het wereldrecord 'tongzoenen' tegenkwamen. Dat bleek op 59 uur te staan.
'Deze moeten we doen, riepen we', zegt de voormalige presentator van De Leukste School enthousiast. 'Maar ja, zie dan maar eens een meisje te vinden. Ik kan in de discotheek al niet eens een meisje regelen, laat staan met een camera erbij.' Flink rondvragen in hun vriendenkring leverde ook geen positieve reacties op. Totdat Holtrop een idee kreeg.

Toch wel wat ongemakkelijk

'Ik was Demi ooit een keer tegengekomen toen ze werkte als promo-girl. Toevallig had ik haar op Facebook', zegt hij. In een opwelling besloot hij Demi een bericht te sturen. 'Ik moest er in eerste instantie wel om lachen', zegt de 19-jarige Dordtse. 'Al moest ik er wel even over nadenken. Want het komt wel op YouTube natuurlijk. Maar ik vond het toch wel leuk.'
Zo gezegd, zo gedaan. Maar toen het eenmaal zo ver was, bleek het toch wel wat ongemakkelijk, tongworstelen met een vreemde. 'In het begin zeker', zegt Holtrop. 'Want hoe begin je? Zoenen is niet zo moeilijk. Maar er was helemaal geen aanleiding en ook geen chemie.' Om toch wat ontspannen te raken, nam het tweetal vlak voor de opnames wat shotjes alcohol.

'Ik durfde niet te kijken toen Jeroen moest plassen'

Het tweetal nam de recordpoging wel erg serieus. 'Zelfs op de wc ging het door', vertelt Demi een beetje beschaamd. 'Tja, op een gegeven moment moest ik toch even naar het toilet', verduidelijkt Holtrop. 'Ik hoefde niet te poepen hoor, alleen even plassen'. Toch ging dat voor Demi blijkaar al vrij ver. 'Hou op, schei uit', zegt ze. 'Daar zag ik heel erg tegenop. Ik dacht, straks moet ik gaan kijken hoe hij staat te plassen. Ik heb mijn ogen maar gewoon dichtgehouden, het moest maar.'
Dat viel dus niet mee. En ook over de zoenkunsten van Holtrop was de 19-jarige Dordrechtse niet heel enthousiast. 'Eh....', zegt ze na een korte stilte. 'Het zou niet mijn type zoener zijn, want hij zoent anders dan ik. Jeroen hapt tijdens het zoenen en ik niet. Dat is wel lastig'. Ook hield Holtrop na een tijdje zijn tong stil om het langer vol te kunnen houden. 'Dat maakte het wel lastig', zegt Demi.

Zit er een relatie in?

Op zijn beurt was Holtrop helemaal niet ontevreden over de prestaties van zijn blonde partner in crime. 'Het was wel voor herhaling vatbaar.' Of een relatie er in zit voor het tweetal? 'Nou, misschien kom ik haar een keer tegen in het uitgaansleven. Wie weet lukt het alsnog. Maar een relatie zit er denk ik niet in. Ze kwam binnen, een kwartier later begonnen we te zoenen en daarna was ze vrij snel weer weg.'
De recordpoging is niet geslaagd. Na iets meer dan twee uur moest Holtrop zich gewonnen geven. 'Een pijn jongen, je wilt het niet weten', zegt hij. 'Niet zozeer aan mijn tong, maar vooral mijn rug, nek en kaken. Je verstijft toch gewoon een beetje, het was mentaal best wel zwaar ook'.

Geen spijt van

Demi wilde nog wel doorgaan, maar Holtrop kon dat niet meer opbrengen. Demi heeft dinsdag het filmpje voor het eerst bekeken op internet. 'Ik moest er wel om lachen en heb er geen spijt van', zegt ze. Of ze een vriend heeft, die nu boos is? 'Nee joh, mijn relatie is net uit. Maar ik hoop niet dat mijn ex het gaan zien'.
Ondertussen richt ze zich al weer op de toekomst. 'Misschien kijkt er een leuke jongen, als die zich wil aanmelden voor een date is hij welkom', lacht ze. Maar tongzoenen, dat zit er voorlopig bij Demi even niet in. 'Nou, voorlopig ben ik wel even uitgezoend. Ik heb nu nog kramp in mijn kaken.'