Feest voor Julianaburg Alphen aan den Rijn definitief; 2 juli is dag!

© ANP
ALPHEN AAN DEN RIJN - Er komt een groot feest voor alle Alphenaren rond de opening van de Julianabrug. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft hiervoor officieel toestemming verleend aan de initiatiefnemers. Zaterdag 2 juli is de datum, vertelde organisator Thijs Bezemer dinsdagmiddag in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf van Omroep West.
Het idee voor het feest begon als
, maar wordt nu werkelijkheid. Alle inwoners van de stad zijn welkom. Als het de initiatiefnemers ligt wordt het feestje niet alleen voor jongeren. De dag moet beginnen met een kinderprogramma. Het is de bedoeling dat om 19.00 uur het avondprogramma begint, waarin onder meer Alphens talent de kans krijgt zich te presenteren op het podium.
Bezemer ziet het evenement als een cadeautje voor alle Alphenaren. Zelf heeft hij een bedrijf, pal naast de Koningin Julianabrug. Zijn ouders zijn direct gedupeerden: de kraan viel op hun huis. 'Iedereen heeft er last van gehad', zegt hij. 'Maar iedereen is ook het negatieve gedoe heel erg zat. Hiermee sluit we dat negatieve verhaal positief af'.

Brug naar beneden gestort
De Julianaburg haalde op 3 augustus vorig jaar het landelijke nieuws, toen het brugdek tijdens het inhijsen op huizen en winkels neerstortte. De brug is sinds maart 2015 gesloten voor renovatie.
Lees al het nieuws over het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn in ons nieuwsdossier:
omroepwest.nl/dossiers/kraanongeluk