Opnieuw gewapende overval op taxichauffeur in Leidschendam, politie verdenkt dezelfde verdachte

(archieffoto)
Archief
LEIDSCHENDAM - Voor de tweede keer in 24 uur is in Leidschendam een taxichauffeur slachtoffer geworden van een gewapende overval. Dat gebeurde rond 1.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag op de Burgemeester Roeringlaan, ter hoogte van het kermisterrein. De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat.
Het slachtoffer had in Den Haag een klant opgepikt en was op weg door de burgemeestersbuurt. Op de Burgemeester Roeringlaan kreeg de taxichauffeur een pistool tegen zijn hoofd gedrukt en moest al zijn geld afgeven, waarbij hij met de dood werd bedreigd.
Vervolgens moest het slachtoffer uitstappen. Met het pistool gericht op zijn rug werd hij naar een bankje geleid, waarna de verdachte wegrende richting de Burgemeester Velthuijsenlaan.

Etmaal eerder

De politie verdenkt dezelfde man als een etmaal eerder, toen een andere taxichauffeur een pistool tegen het hoofd gedrukt kreeg en werd beroofd van zijn portemonnee, mobiele telefoon en sleutels.
Het zou gaan om een negroïde, kale man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een oude leren jas met kussenmotief. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.