Coldcaseteam Haagse politie graaft lichaam op in Thailand voor forensisch onderzoek

Foto NFI - DNA-onderzoek
Foto NFI - DNA-onderzoek
DEN HAAG - Het coldcaseteam van de Haagse politie heeft in Thailand het lichaam opgegraven van Rose Sulaiman voor forensisch onderzoek. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
De Maleisische vrouw werd in 2008 dood gevonden in een beerput naast haar huis in Maleisië. De politie vermoedt dat de vrouw is vermoord. Daarom is voor het eerst in het Aziatische land een lichaam opgegraven voor onderzoek.
De opgraving werd gedaan, omdat het vermoeden bestaat dat de echtgenoot van de overleden vrouw, Bert den D. uit Benthuizen, betrokken is bij de zaak. Rose werd ruim een jaar vermist, voordat zij gevonden was. In de tussentijd was Den D. al vertrokken naar Nederland.

Peter R. de Vries

Eerder al beschuldigde Peter R. de Vries de echtgenoot van moord op Rose. Volgens de misdaadverslaggever klopt de verklaring van Den D. niet. Laatstgenoemde gaf aan dat zijn vrouw plotseling naar haar ouders in Maleisië is vertrokken en haar zoon heeft achtergelaten.
Volgens De Vries klopt deze verklaring niet. Uit gesprekken met vrienden en familie zou blijken dat de 36-jarige Rose nooit bij haar ouders is aangekomen. Naar nu blijkt heeft het werk van De Vries ervoor gezorgd dat de Thaise autoriteiten een officieel verzoek om hulp aan Nederland hebben gedaan.

Resultaten onderzoek

Een forensisch antropoloog heeft inmiddels de overblijfselen van Rose onderzocht. De resultaten daarvan worden later bekend. De exacte data hiervan is niet bekend. Het politieteam ondervraagt volgens het Algemeen Dagblad op dit moment bekenden van het paar in Thailand en bezoekt het huis waar ze is gevonden.