Korfbal: F1 van Lynx uit Ypenburg kampioen

De F1 van Lynx
De F1 van Lynx © Lynx
DEN HAAG - Lynx, een korfbalvereniging uit Ypenburg, bestaat pas vijf jaar. Dit seizoen wist de F1 de winst van de competitie op haar naam te schrijven. Hiermee is de jonge korfbalvereniging dankzij de spelers uit de F1 een kampioenschap rijker.
Marcel Schouten is al drie jaar coach van de F1. Schouten: 'Het seizoen verliep goed, maar het werd op het laatst wel spannend'. Hiermee doelt hij vooral op de concurrentie van Weidevogels. Lynx en Weidevogels gingen lange tijd gelijk op tijdens de competitie. Pas na afloop van de laatste wedstrijd was duidelijk dat zij niet gedeeld eerste werden, maar dat Lynx het kampioenschap in de wacht had gesleept.
Het geheim van dit team is volgens Schouten de goede tactiek waarmee gespeeld wordt. 'Ze spelen de bal over op een snel tempo, zonder al te lang te wachten. Er wordt bovendien goed geplaatst', aldus de coach. Hij vervolgt dat kansen goed benut worden door het team.

Kansen benutten

Kansen op de juiste wijze benutten is een belangrijk aspect van het spel volgens Schouten. Het is volgens hem van belang dat spelers niet zomaar elke bal schieten, maar dat zij hiermee wachten tot dat het goede moment hiervoor zich voordoet. Dit doet de F1 goed volgens de coach.
Volgende week gaat de F1 uit eten om het kampioenschap te vieren. Dit was er eerder nog niet van gekomen en dus houden de spelers het feest nog even tegoed.