Internationale veiligheidsconferentie in Den Haag trekt 700 bezoekers

DEN HAAG - De tweedaagse internationale veiligheidsconferentie in Den Haag heeft woensdag zo'n 700 bezoekers getrokken. In het World Forum waren vertegenwoordigers van internationale bedrijven, overheden en kennisinstellingen samengekomen op het Security Research & Innovation Event om hun oplossingen voor veiligheidsvraagstukken te delen.
Het is niet geheel toevallig dat deze internationale veiligheidsconferentie in Den Haag wordt gehouden. Eerder was Den Haag al de gaststad van de Nuclear Security Summit en de Global Conference on Cyber Space. 'Al die vertegenwoordigers van al die bedrijven zien nu: hier in Den Haag gebeurt het', zegt wethouder Ingrid van Engelshoven (D66). 'Ze zien: hier moet je zijn als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. En ik denk dat we heel veel van hen hier gaan terugzien in Den Haag.' Op de korte termijn heeft het evenement zo'n 300.000 euro direct in het laatje gebracht.

'Economische groei voor de regio'

Eigenaar Hans Henseler van Tracksinspector, dat zich heeft gevestigd in The Hague Security Delta, geeft aan dat de internationale veiligheidsconferentie waardevol is voor de hele regio. 'Dit leidt tot meer mensen die onze regio bezoeken. Mensen die na de tweedaagseconferentie denken: ik ga nog een dagje Delft doen. Dus in die zin denk ik: economische groei voor de regio.'