Hockey: Heren 1 van HDS met nog twee wedstrijden te gaan kampioen

DEN HAAG - Het eerste herenteam van HDS staat na de overwinning op Olympia met acht punten voorsprong bovenaan de competitie. Dit betekent dat HDS, met nog twee wedstrijden te gaan, niet meer kan worden ingehaald. Het kampioenschap is een feit.
Onder toeziend oog van vele supporters kwam HDS 1 al vroeg in de wedstrijd tegen Olympia op voorsprong te staan. Ondanks deze goede start werd het nog even spannend toen het gelijkspel werd. HDS leek hierdoor te zijn wakker geschud, want de Haagse hockeyers wisten hun doelsaldo vervolgens te verhogen naar vijf. Olympia kwam niet verder dan twee doelpunten, waarmee de eindstand 5-2 in het voordeel van HDS werd.
Met deze overwinning is HDS met acht punten voorsprong bovenaan de competitie komen te staan. Met nog twee wedstrijden te gaan, betekent dit dat geen team HDS dit seizoen nog in kan halen. De heren uit het eerste team van HDS hebben hiermee het kampioenschap op overtuigende wijze in de wacht gesleept. Dankzij deze prestatie mogen de hockeyers uit Den Haag volgend seizoen - tot groot genoegen van trainers Peter Feenstra en Thuri van Geleuken - in de tweede klasse gaan spelen.

Feest voor de kampioenen

Hoewel het een regenachtige dag was waarop HDS 1 kampioen werd, konden de heren direct na de wedstrijd in het spreekwoordelijke zonnetje worden gezet. Tussen het publiek dat naar het Bubi Lentze Veld in Madestein was gekomen waren veel supporters van HDS. Zij vierden al juichend gedurende de hele wedstrijd een feestje.
Na afloop van de wedstrijd werd het feest onder muzikale begeleiding van DJ Juf voortgezet tijdens een uitgebreid buffet. Bert Klerk, voorzitter van de vereniging, sprak de spelers toe en zij werden vervolgens gehuldigd door spelers uit de B-elftallen. Bloemen en vele foto's mochten tijdens dit feest niet ontbreken.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!