Harrie Jekkers zegeviert met O, o Den Haag in uitverkocht Circustheater

© ANP
DEN HAAG - Harrie Jekkers heeft woensdagavond gezegevierd in een uitverkocht Circustheater in Den Haag. De Haagse cabaretier, die na een stilteperiode van vijftien jaar op tournee is met Jeroen van Merwijk, speelde de zaal plat tijdens de laatste voorstelling voor de zomer. Een versie van O, o Den Haag deed de zaal uit z'n dak gaan.
Jekkers en Van Merwijk oogstten veel applaus. Hoewel ze een nieuw repertoire lieten horen, was toch
het hoogtepunt van de avond. Camera's gingen aan en filmpjes van het optreden gingen al snel rond op het internet, waar ze nu te bekijken zijn.
'Het is een bak herrie', zei Jekkers na zijn vertolking met Van Merwijk over het lied. 'Maar je kunt er wel lekker stil van leven.' Voor Jekkers, die opgroeide in Den Haag en z'n leven lang gratis bij ADO Den Haag mag komen, voelde het optreden als thuiskomen na een lang verblijf in de luwte in Spanje. Jekkers en Van Merwijk zongen het lied alleen tijdens de voorstellingen in het Circustheater, niet in andere plaatsen die ze aandeden tijdens de tournee.

Advocaatje

Van Merwijk verraste het publiek met briljante optredens. De taalkunstenaar maakte indruk met een liefdevol verhaal over een oude vrouw die op haar oude dag alsnog een advocaatje nam. 'Van geheelonthoudster tot allesvergeetster', schetste hij een even mooi als aandoenlijk beeld.
Het was woensdagavond in het Circustheater voorlopig het laatste optreden van het duo Jekkers/Van Merwijk. Na de zomer hervatten ze hun succesvolle tournee.