Bijna weekend... 7 onvergetelijke uittips en gratis naar Duinrell!

© Duinrell
REGIO - Dansen met een hond, een pony pimpen en helemaal voor nop op z’n kop in de nieuwe attractie van Duinrell. Het is bijna weekend… Omroep West selecteert 7 onvergetelijke tips om eropuit te gaan.
1. Dogpop - Den Haag 4 en 5 juni

Skateboarden met je hond, een duik nemen in de ‘Dogdive bak’ en lekker swingen tijdens de hondenpolonaise…
is een kwispelend hondenevenement met leuke shows, spelletjes en workshops. Nou maar hopen dat het geen hondenweer wordt, op 4 en 5 juni bij Avonturia de Vogelkelder in Den Haag.

2. Ripse Paardendagen - Kaag en Braassem 4 en 5 juni

Nog meer dierenvertier dit weekend tijdens de Ripse Paardendagen in Kaag en Braassem. Pimp een pony, maak een ponyritje, kijk naar de paardenkür en smikkel op de braderie vol lekkernijen en paardensportartikelen.

3. Helikopters en puzzeltocht - Noordwijk 4 juni

Zie ze vliegen tijdens de Veiligheidsdag rond de vuurtoren van Noordwijk. Helikopters lanceren reddingsboten op de boulevard en er zijn spannende reddingsdemonstraties. Ook aan de ‘ukkies’ is gedacht… Zij kunnen brandjes blussen, poseren op een politiemotor en spelenderwijs iets opsteken tijdens een puzzeltocht.

4. Theater op straat - Delft  t/m 12 juni

En dan begint er spontaan een theaterstuk op straat. Dat zou wel eens kunnen gebeuren als je de komende dagen in Delft rondloopt. Met de stad als podium kun je je op tientallen onverwachte locaties laten verrassen door tal van acts. Het Delft Fringe Festival staat garant voor uiteenlopende voorstellingen van jonge talentvolle theatermakers uit Zuid-Holland.

5. Bunkerdag - 5 juni

Langs de Nederlandse kust zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. Zoals de bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall. Slechts één dag per jaar zijn ze toegankelijk tijdens de jaarlijkse Bunkerdag. Neem je zaklamp mee, sta oog in oog met vleermuizen en ontdek op zo’n 50 locaties deze historische schatten. Alvast in de stemming komen? Kijk op vrijdag 3 juni om 15.00 uur naar de unieke film ‘Atlantikwall – De Verborgen Grens’ op TV West.

6. Bluesfestival Zoetermeer - t/m 4 juni

Into the blues? In en om het dorpscentrum kun je t/m zaterdag genieten van live optredens tijdens het Bluesfestival Zoetermeer. De bluesbands spelen op vrijdag bij horecagelegenheden in de Dorpsstraat en op zaterdag op verschillende podia in het centrum. Op zaterdag kun je ook nog eens 'out of the blue' smullen op de food market.

7. Gratis naar Duinrell - Wassenaar

Beleef de nieuwe vliegattractie Wild Wings in attractiepark Duinrell. In kantelende vliegtuigstoelen bepaal je als piloot zelf hoe vaak je over de kop wilt gaan. Mail naar uitagenda@omroepwest.nl waarom jij wel toe bent om de wereld op z’n kop te zien en maak kans op gratis toegangskaarten.