Nieuwe actie Albert Heijn: Dino's sparen met Freek Vonk

LEIDEN - Albert Heijn heeft een nieuwe interactieve spaaractie waarmee dinosaurussen tot 'leven' komen. Samen met bioloog Freek Vonk uit Leiden kunnen kinderen zo alles te weten komen over dino's. De actie staat in het teken van de Tyrannosaurus rex die door Naturalis naar Nederland werd gehaald.
Deze dinosaurus, die in 2013 in de Verenigde Staten werd opgegraven, heeft de naam Trix gekregen. Trix is vanaf september tijdens de tentoonstelling 'T. rex in Town' in het Leidse museum te zien. Vonk is als wetenschapper aan dit museum verbonden.
Bij de spaaractie horen een speciale virtualreality-bril en een app waarmee je dino's  kan zien bewegen. Wie één van de twintig speciale kaartjes scant, ziet een dinosaurus in 3D geprojecteerd in de werkelijke wereld. Ook zijn er plaatjes met speciale effecten zoals 'glow in the dark' of geur.
In totaal zijn er 160 verschillende plaatjes met feiten en weetjes over dino's. De supermarktketen spreekt zelf van de meest innovatieve spaaractie ooit'. De AH-spaaractie begint maandag.