Stadsboerderij en waterspeeltuin Delftse Hout tijdelijk dicht om asbest

Asbest op het terrein in de Delfste Hout.
Asbest op het terrein in de Delfste Hout. © archief
DELFT - Op het terrein van de Waterspeeltuin en de stadsboerderij BuytenDelft in de Delftse Hout is tijdens werkzaamheden materiaal gevonden waar misschien asbest in zit. Of dat echt zo is wordt nog onderzocht maar het terrein is voor de zekerheid tijdelijk gesloten, meldt de Stichting BuytenDelft donderdag.
Als blijkt dat er echt asbest in de gevonden stukjes zit, wordt de bodem van het hele terrein onderzocht en zijn de speeltuin en de boerderij zeker nog twee weken langer dicht.

Enorme tegenvaller

Marietta van der Duijn Schouten van Stichting BuytenDelft vindt de tijdelijke sluiting 'een enorme tegenvaller' nadat de afgelopen tijd veel betrokkenen de stichting financieel hebben gesteund. 'Maar zodra we kunnen, gaan we gewoon weer door om deze schitterende locatie verder te ontwikkelen naar een geweldig beleefcentrum voor iedereen.'

Overname

Begin juli werd bekend dat Stichting BuytenDelft de kinderboerderij en de waterspeeltuin overnam. Het stadsbestuur moest fors bezuinigen en had geen geld meer voor het recreatiegebied. Samen met de gemeente zou de stichting ervoor zorgen dat het Delfste Hout in de zomer gewoon open bleef voor publiek. De asbest gooit nu dus misschien roet in het eten.