Bertens boert goed op gravel van Parijs

Kiki Bertens wint
Kiki Bertens wint © ANP
DEN HAAG - Het zijn fantastische weken voor Kiki Bertens en haar team. Vrijdag komt de Wateringse tennisster in actie tijdens de halve finale van Roland Garros tegen Serena Williams. Sportief natuurlijk een prachtige prestatie, en ook financieel wordt onze regiogenote daar niet minder van.
Mocht Bertens verliezen van Williams, dan strijkt ze namelijk precies een half miljoen euro op. Wint ze, dan ligt er voor de verliezend finalist een cheque van een miljoen euro klaar. De winnares gaat met 2 miljoen euro naar huis. In Bertens volledige carrière tot nu toe tenniste ze iets meer dan 1,3 miljoen euro bij elkaar. Die carrière begon in 2009. Bij thuiskomst kan er dus wel een klein feestje vanaf.
Ook qua punten voor de wereldranglijst doet Bertens zeer goede zaken. Haar beste notering ooit was 41ste op 15 april 2013, maar dat record gaat er na dit toernooi - wat er vrijdag ook gebeurt - aan. Waarschijnlijk staat de Wateringse na dit toernooi bij de beste 30 speelsters van de planeet. Goed bezig Kiki!