Weer gewapende overval op taxichauffeur in Leidschendam

Weer een taxichauffeur overvallen in Leidschendam
Weer een taxichauffeur overvallen in Leidschendam © Marofer
LEIDSCHENDAM - In Leidschendam is in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw een taxichauffeur overvallen. De man stapte in op de Zilvermeeuwlaan en zette een vuurwapen tegen het hoofd van de chauffeur. De chauffeur moest zijn portemonnee en geld afstaan. De dader is nog op de vlucht. Het is de derde taxioverval in Leidschendam in een week tijd.
De overvaller had de taxichauffer gebeld omdat hij een ritje nodig zou hebben van de Zilvermeeuwlaan in Leidschendam naar Zoetermeer. Toen hij instapte dreigde hij meteen met het vuurwapen.
Toen de dief het geld had gekregen, dwong hij de chauffeur om uit te stappen. Samen liepen ze richting de Amstelwijk. Nadat ze de Heuvelweg waren overgestoken, rende de verdachte weg richting de Burgemeester Banninglaan.

Signalement

De dader is een getinte man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte broek en een grijze jas met capuchon. De jas droeg hij over zijn hoofd. De overval gebeurde rond 02.20 uur 's nachts. De politie is nog op zoek naar mensen die iets gezien hebben of meer weten.
In de nacht van maandag op dinsdag en in de nacht van dinsdag op woensdag werden ook al taxichauffeurs overvallen in Leidschendam. Ook zij kregen een pistool tegen hun hoofd gedrukt. De politie verdenkt van de eerste twee overvallen dezelfde verdachte. Het signalement van de verdachte van de derde overval, was wat anders dan het signalement bij de eerste twee overvallen.