Loodzware opgave voor Kiki Bertens op Roland Garros

© ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens staat vrijdag in de halve finales van Roland Garros voor een lastige klus. De 24-jarige tennisster uit Wateringen moet het in Parijs opnemen tegen de tien jaar oudere Serena Williams, de titelverdedigster en tevens de nummer één van de wereld. De partij op het centercourt van het Franse gravelcomplex begint om 13.00 uur.
Bertens, de huidige nummer 58 van de wereldranglijst, heeft weinig tot niets te verliezen tegen de Amerikaanse favoriete. 'Ik heb geen verwachtingen meer. Dat ik hier de laatste vier heb gehaald, is het belangrijkste', sprak Bertens donderdag dolgelukkig na haar
.


De Nederlandse kopvrouw liep in die partij een vervelende kuitblessure op. Daardoor kostte het serveren en sprinten in de tweede set haar de nodige moeite. Coach Raemon Sluiter uitte enkele uren na de gewonnen partij zijn
van Bertens. 'Het is kort dag', besefte hij. Na de ochtendtraining beslist Bertens of ze wel of niet de baan opgaat.


Honderdduizenden kijkers

De bijzondere prestatie van tennisster Kiki Bertens op Roland Garros heeft donderdag aardig wat kijkers getrokken. In totaal stemden 755.000 mensen af op live-uitzending van de wedstrijd waarin de Wateringse ten koste van de Zwitserse Timea Bacsinszky de halve finales bereikte van het Franse graveltoernooi.

Ook de nabeschouwing van de partij en het Sportjournaal, met veel aandacht voor Bertens, werden met respectievelijk 967.000 en 993.000 mensen goed bekeken.